In 4 stappen van uw ongedierte af:

Houtworm bestrijden : in en rondom je huis of bedrijf

Kies zonder twijfelen voor professionele houtwormbestrijding

Houtworm is de benaming voor de larven van de houtwormkever. Deze kever legt haar eitjes in hout. De larven komen uit en boren zich dieper in het hout door het uit te vreten. Gaandeweg ontstaan er kriskras allerlei lange gangen in het hout. Deze vreetpartij kan jaren aanhouden als de houtworm niet op tijd wordt ontdekt. In een aantal gevallen kan het zelfs te laat zijn…

Houtworm kan hout zo ernstig aantasten dat het verzwakt. Wordt houtworm in je huis of bedrijf te laat ontdekt, dan kan er sprake zijn van instortingsgevaar, zeker als er draagbalken of vloeren zijn aangetast. Het is dus verstandig om houten constructies van tijd tot tijd te keuren. Vind je inderdaad houtworm, dan kun je maar beter direct een houtworm bestrijdingsdienst dienst inschakelen. Ook als je slechts een vermoeden hebt!

Kun je houtworm zelf bestrijden? Nee, de meeste mensen kunnen dit niet. Je moet namelijk bouwkundig onderlegd zijn en ervaring hebben in het veilig en correct impregneren van het hout. Mét het juiste middel welteverstaan, maar daar slaan veel mensen al vaak de plank mis. Ze kopen een middel dat niet diep genoeg in het hout doordringt en/of het middel is niet sterk genoeg.

Een professionele houtworm bestrijding  vind je bij ons:  Das ongediertebestrijding weet precies hoe houtworm bestreden moet worden. Hij gebruikt alleen de beste middelen en gaat heel nauwkeurig te werk. Vertrouw op een goede afloop!


Kenmerken
De houtwormen zijn 3 mm tot 7 mm lang en vaalwit van kleur. Wanneer zij uit het hout komen hebben zij een vorm wat lijkt op een komma. Ze maken gangen in het hout van ongeveer 1 a 2 mm.

Gevaarlijk?
Houtwormen zijn niet schadelijk voor uw gezondheid. Wel kunnen houtwormen een ernstige bedreiging vormen voor het hout in huizen. Na verloop van tijd wordt het hout door de houtworm gaten zwakker en dat kan uiteindelijk leiden tot het instorten van het gebouw.

Bestrijding
Houtworm in huis moet door een professional worden behandeld, omdat aanhoudende problemen tot grote bouwkundige schade kunnen leiden. Veel houtworm plagen blijven jarenlang verborgen, met wijd verspreide en ernstige schade tot gevolg. Zodra u denkt dat u een houtworm probleem heeft, is het belangrijk zo snel mogelijk actie te ondernemen. Bel daarom snel Dasongediertebestrijding 085-4013857, wij zijn 24/7 bereikbaar ook in het weekend en in de avonduren!

Voor we met een behandeling beginnen, voert Das ongediertebestrijding eerst een grondige inspectie uit om de mate van het houtworm probleem te bepalen. Het onderzoek zal uitwijzen om welke soort houtworm plaag het gaat, hoever het zich heeft verspreid en wat de juiste behandeling is.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neemt u dan gerust contact op.

Woodborer0