In 4 stappen van uw ongedierte af:

Vliegenbestrijding : in en rondom je huis of bedrijf

Vliegenplaag aanpakken door een expert

Vliegen in een huis of in een bedrijfspand zijn niet ongewoon, maar het wordt wel ongewoon als de vliegen massaal binnen zitten! We hebben het niet over twintig of vijftig vliegen, maar over honderden, zoniet duizenden vliegen, die overal tegelijk rondzoemen en al je bezittingen onder poepen. Grasvliegen of klustervliegen doen dit bijvoorbeeld. Je kunt ook last hebben van vleesvliegen, die opgroeien in rottend afval en van daaruit allerlei enge bacteriën verspreiden.

Grasvliegen en klustervliegen hebben de nare gewoonte om ieder jaar hetzelfde pand op te zoeken om te overwinteren. Vleesvliegen zoeken naar nog meer rottend afval om eitjes in te leggen, maar ze rusten ook lekker uit op je verse etenswaren. Niets doen aan deze vliegenplagen van deze soorten is geen optie, omdat de vliegen zo dicht op je leven dat je je huishoudelijke of zakelijke taken niet meer naar behoren kunt uitvoeren.

Zelf grasvliegen of klustervliegen bestrijden is nog nooit iemand gelukt zonder professionele hulp. Het bestrijden van vleesvliegen is iets gemakkelijker, maar dan moet de bron van de plaag wel worden verwijderd, denk bijvoorbeeld aan een rottend karkas van een dier, dat misschien net buiten je woning of bedrijf ligt. Hoe dan ook, als je er bij een vliegenplaag zelf niet uitkomt, dan hebben wij altijd een professional voor je klaarstaan!

Kenmerken van vliegen
Er zijn verschillende soorten vliegen:

  • Kamervliegen planten zich voort in rottend materiaal of uitwerpselen. Ze worden aangetrokken door onafgedekt voedsel en organisch afval.
  • Blauwe vleesvlieg zijn er grote aantallen in uw huis, dan duidt dit dat er een dood dier aanwezig is. Denkend bijvoorbeeld aan een dode rat of muis.
  • Klustervliegen overwinteren vaak in huis en zodra het warmer word kunnen er grote aantallen in huis opduiken.

 

Gevaarlijk?
Je hebt er niet altijd last van als ze niet een grote getallen aanwezig zijn, maar hygiënisch is het niet. Vliegen kunnen bijvoorbeeld ziektes met zich meedragen en deze overbrengen op de mens of hun eitjes in voedsel leggen. Bel daarom snel Dasongediertebestrijding 085-4013857, wij zijn 24/7 bereikbaar ook in het weekend en in de avonduren!