In 4 stappen van uw ongedierte af:

Ongedierte; ratten

Ratten vormen niet alleen een gezondheidsrisicoRatten homepagina voor de mens door de ziektes die ze met zich mee dragen, ook kunnen zij ander ongedierte in uw huis meebrengen. Met een snelle voortplanting kunnen ratten dan ook snel een plaag worden. U dient hier op tijd bij te zijn. Op deze pagina treft u alle informatie omtrent rattenbestrijding.

Kenmerken van ratten
Grootte:              20 tot 30cm
Kleur:                   Lichtbruin (bruine rat), blauwgrijs/zwart (zwarte rat) of glanzend bruin (woelrat)
Actief:                  ’s Nachts en overdag
Waar:                   Zowel water als land.
Kenmerk:           Een ammoniak/muskus-achtige geur

Een rat kan per jaar tot 150 nakomelingen zorgen, welke na 3 maanden geslachtsrijp zijn. Mocht u een van de bovenstaande ratten signaleren in en/of rondom u huis wacht u dan niet te lang! Rattenbestrijding moet snel gebeuren om klachten en overlast te voorkomen.

Gevaarlijk?
Ratten staan er om bekend dat zij ziektes meenemen. Ze vormen dan ook een gezondheidsrisico voor de mens. Naast ziektes kunnen zij ook vlooien, teken en mijten meebrengen. Ziektes die hiermee gemoeid zijn, zijn: salmonella, E.coli, de ziekte van Weil, TBC, tulamerie, het hantavirus, rattenbeetkoorts en de pest.

Buiten de gezondheidsrisico’s voor de mens kunnen ze schade aan uw woning of meubels brengen. Ratten eten namelijk alles wat organisch is. Zowel aan uw voedsel als aan uw huishoudmiddelen kunnen zij schade aanrichten. In hun zoektocht naar deze producten knagen ratten alles kapot om hier bij te komen. Hiernaast blijft het niet bij producten, ook kabels en leidingen kunnen door ratten kapot worden geknaagd. Door rattenbestrijding zorgt u er dus voor om niet in gevaarlijke situaties (zoals brand) te kunnen komen.

Bestrijding
DAS Ongediertebestrijding zorgt dat u binnen de kortste keren van uw ratten overlast af bent door middel van wering en een rattenbestrijding. Bij twijfel kunt u ons altijd een bericht versturen voor de zekerheid!

Bel direct: 085-4013857
Wij zijn gecertificeerd