Ongedierte; houtworm
Houtwormen zijn larven van keversoorten, deze leven voor ongeveer 3 jaar in het hout. In deze 3 jaar eten ze van het hout waardoor er enorme schade aan uw woning kan ontstaan. 

Kenmerken
De houtwormen zijn 3 mm tot 7 mm lang en vaalwit van kleur. Wanneer zij uit het hout komen hebben zij een vorm wat lijkt op een komma. Ze maken gangen in het hout van ongeveer 1 a 2 mm.

Gevaarlijk?
Houtwormen zijn niet schadelijk voor uw gezondheid. Wel kunnen houtwormen een ernstige bedreiging vormen voor het hout in huizen. Na verloop van tijd wordt het hout door de houtworm gaten zwakker en dat kan uiteindelijk leiden tot het instorten van het gebouw.

Bestrijding
Houtworm in huis moet door een professional worden behandeld, omdat aanhoudende problemen tot grote bouwkundige schade kunnen leiden. Veel houtworm plagen blijven jarenlang verborgen, met wijd verspreide en ernstige schade tot gevolg. Zodra u denkt dat u een houtworm probleem heeft, is het belangrijk zo snel mogelijk actie te ondernemen.

Voor we met een behandeling beginnen, voert Das ongediertebestrijding eerst een grondige inspectie uit om de mate van het houtworm probleem te bepalen. Het onderzoek zal uitwijzen om welke soort houtworm plaag het gaat, hoever het zich heeft verspreid en wat de juiste behandeling is.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neemt u dan gerust contact op.

Woodborer0