In 4 stappen van uw ongedierte af:

Ongedierte; bloedluis
Bloedluis wordt ook wel bloedmijt of vogelmijt genoemd. Dit omdat bloedluis eigenlijk geen luis is maar mijt. Een bloedluis heeft net als mijt acht poten, een luis heeft er zes. Bloedluis kan voorkomen bij vogels, waaronder pluimvee. Een bloedluis heeft vogelbloed nodig om zich voort te kunnen planten. Wanneer uw kippen bloedluis hebben kan er binnen korte tijd een plaag ontstaan.

Naast gevogelte is bloedluis tegenwoordig ook steeds vaker te zien op mensen. De bloedluis is niet gevaarlijk voor de mens maar kan wel bijten en bloed zuigen. Dit levert rode bultjes en veel jeuk op.

Kenmerken
Een bloedluis ziet eruit als een heel klein spinnetje, dit in een lichte kleur. Nadat het zich heeft gevoed met bloed wordt het rood. Bloedluizen zijn nooit alleen maar met honderden tegelijk. Overdag zie je ze bijna niet, ze verstoppen zich dan in spleten en kieren. Op dit dagdeel paren ze en leggen ze eieren. In de meest gunstige omstandigheden duurt een voortplantingscyclus 7 dagen. Op korte termijn kan er daarom een explosieve groei ontstaan. ’s Nachts is de bloedluis wel te zien met een zaklamp op de vogels. De bloedluis voedt zich ’s nachts met bloed van rustende en slapende vogels.

Gevaarlijk?
Bloedluis is niet gevaarlijk voor mensen. Wel is het gevaarlijk voor vogels en kan het economische schade aanrichten wanneer er een plaag is ontstaan bij uw pluimvee. Een bloedluis zuigt bloed bij vogels, hierdoor kan bloedarmoede ontstaan en worden de vogels zwakker. Op korte termijn is dit bij volwassen dieren niet direct levensbedreigend maar bij jonge dieren wel. Bel daarom snel Dasongediertebestrijding 085-4013857, wij zijn 24/7 bereikbaar ook in het weekend en in de avonduren!

Bestrijding
Das ongediertebestrijding weet wat te doen met bloedluizen en helpt u dit probleem te bestrijden. Zo bent u binnen de kortste keren van uw bloedluis probleem af. Neem gerust contact met ons op.