Ongedierte: Bedwantsen
Bedwantsen zijn een groeiend probleem; niet alleen in Nederland. In huizen, hotels en andere bedrijfsketens kunnen bedwantsen voorkomen. Ze verplaatsen zich makkelijk en planten zich snel voort. U kunt bijvoorbeeld van een dagje weg al een bedwants in uw koffer of kleding meenemen zonder te weten dat er in eerste instantie merkbare overlast is.

Kenmerken van bedwantsen
Grootte:              tussen de 4 en 10 mm groot
Kleur:                  Bruinrood kleurig, na de maaltijd zijn ze donkerder van kleur
Kenmerk:           Platte ovale vorm

Een vrouwtje legt ongeveer 180 eitjes per levens periode, bij hogere temperaturen is dit aantal hoger.  Het duurt ongeveer 2 maanden voordat een eitje een volwassene is en de gemiddelde leeftijd van een volwassen bedwants is 14 maanden.

Bedwantsen leven vaak in en rondom het bed, ze verstoppen zich vaak in het matras, bed, meubels rondom het bed, naden en kieren. Ze hoeven zich maar 1 keer per week te voeden en bij een temperatuur van 20 ºC kunnen ze wel tot 30 weken zonder voedsel.

Gevaarlijk?
In principe zijn de bedwantsen die in Nederland leven niet gevaarlijk. Ze zijn niet besmettelijk en kunnen geen ziektes overbrengen. Wel kunt u klachten krijgen wanneer er bedwantsen bij u in huis zijn. Er kunnen klachten worden veroorzaakt zoals astma, allergie en huidproblemen zoals eczeem en infecties. Wanneer u bedwantsen in huis heeft is het daarom wel van belang dat u dit probleem aanpakt.

Bestrijding
Bedwantsen zijn heel moeilijk te bestrijden en gaan niet vanzelf weg. Wij raden dan ook altijd aan om zo snel mogelijk een professionele bestrijdingsdienst in armen te nemen. Das ongediertebestrijding heeft op het gebied van bedwantsen bestrijding een breed bestrijdingsaanbod, van zowel insecticide tot verhitting in verschillende prijsklasse.

bedwantsenlevenscyclusongediertebestrijderdas0bedbugssporen0