Ongedierte; vlooien
Vlooien komen veel voor in huishoudens die katten of honden hebben. Ze nemen ze bijvoorbeeld mee naar binnen tijdens een wandeling buiten. Een enkele vlo verspreidt zich snel uit tot een plaag.

Kenmerken van vlooien
Grootte:              1,5 tot 3mm
Kleur:                  Roodbruin tot zwart van kleur
Kenmerk:           Plat van vorm, kunnen hoog springen

Er zijn twee veel voorkomende soorten vlooien in Nederland; katten vlooien en honden vlooien. De meest voorkomende is de katten vlo.

Vlooien leven niet permanent op het menselijk lichaam, maar kunnen zich er wel voeden. Hierdoor ontstaan jeukende en irriterende bulten. Ze leven vaak op uw huisdier die hier het meeste last van ondervindt. Een vrouwtjes vlo kan per dag tot wel 50 eitjes leggen. De cyclus van eitje tot vlo duurt bij elkaar ongeveer 4 weken. Wanneer u op vakantie bent en er is weinig beweging in het huis kan dit ook langer duren. Door de trillingen in het thuis komen alle eitjes in een keer uit. De trillingen zorgen ervoor dat u binnen enkele dagen een hele plaag in huis heeft.

Gevaarlijk?
Vlooien kunnen geen ziektes aan u overdragen. Wel kunnen zij u of uw huisdier bijten waardoor er rode bultjes ontstaan. U kunt last krijgen van hevige jeuk of andere huidirritaties.

Bestrijding
Naast het preventief beschermen van uw huisdier tegen vlooien, is het ook heel belangrijk om bij een plaag zo snel mogelijk een professionele vlooienbestrijding uit te laten voeren. Alleen dan verhoogt u de kans enorm om een eventuele vlooienplaag tegen te gaan en een blijvend succes te boeken. DAS ongediertebestrijding is een professional op het gebied van vlooienbestrijdingen.

vlooienpoep0