Vlooien bestrijden in Amsterdam: een nauwkeurig klusje!

Vlooien zijn slechts een paar millimeter groot, dus het lastig om ze met het blote oog te zien. Wanneer valt een plaag dan op? Je ziet dat je hond of kat zich uitgebreid aan het krabben is. Mogelijk zie je ook kleine zwarte stipjes in de mand of op de kleedjes van je huisdier. Dit kunnen uitwerpselen van vlooien zijn! Je kunt je huisdier ook even doorkammen: als je kleine roodbruine tot zwarte beestjes in de vacht ziet zitten, dan kun je er vrijwel zeker van zijn dat het om vlooien gaat!

De meest voorkomende vlo is de kattenvlo. Hoewel de naam anders doet vermoeden, kan deze vlooiensoort ook honden en mensen lastigvallen. Het bestrijden van deze vlooien moet op grondige wijze gebeuren. Niet alleen moet je de vlooien verwijderen, maar ook de eitjes moeten worden bestreden. Dit vereist nauwkeurig werk van een vakman in vlooienbestrijding!

Gevaarlijk?
Vlooien kunnen geen ziektes aan u overdragen. Wel kunnen zij u of uw huisdier bijten.
Vlooien leven niet permanent op het menselijk lichaam, maar kunnen zich er wel voeden. Hierdoor ontstaan jeukende en irriterende bulten. Ze leven vaak op uw huisdier die hier het meeste last van ondervindt. Een vrouwtjes vlo kan per dag tot wel 50 eitjes leggen. De cyclus van eitje tot vlo duurt bij elkaar ongeveer 4 weken. Wanneer u op vakantie bent en er is weinig beweging in het huis kan dit ook langer duren. Door de trillingen in het thuis komen alle eitjes in een keer uit. De trillingen zorgen ervoor dat u binnen enkele dagen een hele plaag in huis heeft.

vlooienpoep0